Futbalové žiačky získali na finálovom turnaji o majstra Slovenska bronz

2460x
18. Jún 2018

Bardejovčanky patria k špici na Slovensku

Bardejovčanky s pohárom a medailami za tretie miesto 

Žiačky z futbalového klubu Partizán Bardejov sa po jednoznačnom víťazstve v prvej lige, v skupine východ, dostali na záverečný finálový turnaj do Popradu, v ktorom sa postupne stretli s víťazmi ďalších skupín – s Banskou Bystricou, so Slovanom Bratislava a s Novými Zámkami.

V piatok najprv zohrali duel proti Banskej Bystrici, ktorú porazili 3:1. Dvoma gólmi sa prezentovala Iľková a jeden presný zásah zaznamenala Hronecová.

O deň neskôr nastúpili zverenkyne trénera Petra Frického na duel proti Slovanu. Už v tretej minúte prekvapila gólmanku Bardejova Geletová a v 11. minúte druhý gól pridala Múčková. V 23. minúte sa do streleckej listiny zapísala opäť Múčková a o zápase bolo rozhodnuté. Hlavinková po polhodine hry znížila, no napriek vyrovnanému priebehu už Partizánky nedokázali streliť ďalší gól.

Pozrite si bohatú fotogalériu zo zápasu proti Slovanu Bratislava:

V poslednom dueli na turnaji o majstra Slovenska nastúpili mladé futbalistky proti Novým Zámkom. Skóre otvorila už v tretej minúte Hlavinková, no Vraukóová vyrovnala v 27. minúte. Po zmene strán sa do vedenia dostali Nové Zámky, keď autorka prvého gólu presne mierila v 46. a v 54. minúte. Partizánky už len znížili v poslednej minúte po góle Iľkovej.

V konečnom hodnotení sa žiačky Partizána umiestnili na treťom mieste a z majstrovstiev si odniesli bronzové medaily.

Pozrite si bohatú fotogalériu zo zápasu proti Novým Zámkom:

"Na turnaji sa stretli aktuálne najlepšie tímy zo Slovenska, čo bolo vidieť aj v samotných zápasoch, kde potvrdili svoje kvality. V každom jednom stretnutí predviedli dievčatá bojovné výkony, čoho dôkazom je aj to, že v niektorých zápasoch sa o výsledku rozhodovalo až v posledných minútach. Takisto sme mali možnosť počas turnaja vidieť okrem už spomínaného aj mnohé výborné individuálne výkony hráčok. Dovolím si povedať, že nám vyrastá veľmi šikovná generácia mladých futbalistiek," povedala pre futbalsfz.sk koordinátorka ženského futbalu a členka organizačného tímu finálového turnaja Miriama Matulová.

Výsledky:

1. hrací deň
SLC Banská Bystrica – Partizán Bardejov 1:3 (0:2)
Góly: P. Mudráková – 2 x Iľková, Hronecová

FC UNION Nové Zámky – ŠK Slovan Bratislava 2:3 (2:2)
Góly: Retkéšová, Vraukóová, Babínová (vl.) – Múčková, Maková

2. hrací deň
SLC Banská Bystrica – FC UNION Nové Zámky 1:4 (0:2)
Góly: Kršiaková – Vraukóová, 3x Halásová

Partizán Bardejov – ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:3)
Góly: Hlavinková – Geletová, 2x Múčková

3. hrací deň
FC UNION Nové Zámky – Partizán Bardejov 3:2 (1:1)
Góly: 3 x Vraukóová – Hlavinková, Iľková

ŠK Slovan Bratislava – SLC Banská Bystrica 1:3 (0:3)
Góly: Múčková – 2 x Paterová, Mazuchová

Zostava Bardejova: E. Bereščáková – Petrová, D. Bereščáková, Džundová, Kačmárová, Hronecová, Cuperová, Iglódyová, Hlavinková, Ferencova, Iľková, Čobejová, Jacenková, Zajacová, Hajduková, Belejčáková, Lenková, Kurcinová. Tréneri: P. Frický, Ľ. Matys, J. Čobej, vedúci družstva: J. Mihok 

(17:04, j)

 
Diskusia
Pridať komentár