Bardejovskí rytieri sa dostali na Majstrovstvá Slovenska, v základnej časti vyhrali všetkých 16 zápasov

841x
07. Jún 2018
Kvalitné majstrovstvá, súperi boli nad sily Bardejova
Reportáž
 
Mladí basketbalisti z klubu Bardejovskí rytieri majú za sebou úspešnú sezónu. V súťaži odohrali šestnásť zápasov, ani raz neprehrali a zaslúžene si vybojovali miestenku na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa uskutočnili v Žiari nad Hronom. Z východu sa na majstrovstvách predstavila ešte Abovia Košice, zo stredu krajiny domáci Žiar a Žilina a zo západu to boli bratislavské celky BSC a Inter.
 
Majstrovstvá Slovenska starších mini žiakov priniesli kvalitné zápasy. Po minuloročnej premiére sa Bardejovčania záverečného turnaja zúčastnili druhý raz. V priebehu troch dní odohralo každé mužstvo päť zápasov.
 
V úvodnom zápase nastúpili rytieri proti Žiline. Cítiť bolo nedostatok sebadôvery a už polčasový výsledok 31:11 v neprospech Bardejova prezradil, kto sa bude tešiť z výhry. Žilinčania vyhrali aj ďalšie dve štvrtiny a po výhre 60:27 sa tešili v prvého víťazstva.
 
VICTORIA ŽILINA – BARDEJOVSKÍ RYTIERI 60:27 (31:11)
Zostava a body: Martiček 12, Kost 4, Porubský 4,Rusňák 4, Glovňa 2, Kuchcík 1
 
 
V druhom zápase nastúpili východniari proti družstvu BSC Bratislava. Bardejovčanom nevychádzali jednoduché strely, dvojtakty a aj preto prehrali aj druhý zápas, tento raz o tridsať bodov v pomere 28:58.
 
BARDEJOVSKÍ RYTIERI – BSC BRATISLAVA 28:58 (15:27)
Zostava a body: Kuchcík 8, Rusňák 6, Pribilinec 4, Richvalský 4, Kost 2, Hricík 2, Martiček 2
 
 
Počas druhého dňa sa najprv basketbalisti predstavili v zápase proti Žiari nad Hronom. Domáci boli favoritom celých majstrovstiev a aj preto to mal byť súboj mačky s myšou. Obidve mužstvá chceli pošetriť sily. Kým domáci na dôležitý súboj o titul proti Interu, rytieri proti svojmu rivalovi z východu – mužstvu Abovie Košice. Bardejovčania prehrali tento zápas vysoko 28:89, keď v polčase inkasovali 48 bodov a strelili len jedenásť.
 
MŠK BK ŽIAR NAD HRONOM – BARDEJOVSKÍ RYTIERI 89:28 (48:11)
Zostava a body: Kuchcík 7, Martiček 6, Rusňák 4, Kost 4, Gmitter 2, Glovňa 2, Pribilinec 2, Porubský 1
 
Bardejovčanom majstrovstvá nevyšli podľa predstáv 
 
Ako sa napokon ukázalo, v boji o piate miesto si zahrali Bardejovčania proti Košičanom. Zverenci trénera Miroslava Kobulnického chceli zaknihovať prvé víťazstvo, no polčas prehrali 17:25. Po zmene strán náskok Abovie stiahli a obaja súperi sa striedali vo vedení. V poslednej minúte za stavu 45:47 pre súpera nepremenili štyri trestné hody a štyri strely priamo z pod koša, ktoré by zápas doviedli aspoň do predĺženia. Nestalo sa tak a chlapcom ostali v šatni slzy v očiach.
 
ABOVIA 96 KOŠICE – BARDEJOVSKÍ RYTIERI 47:45 (25:17)
Zostava a body: Rusňák 13, Martiček 7, Porubský 5, Pribilinec 4, Gmitter 4, Kuchcík 4, Kost 2, Glovňa 2, Felllegi 2, Richvalský 2
 
 
V záverečný deň v poslednej zápase prehral Bardejov s Interom Bratislava vysoko 26:87 a piatou prehrou na majstrovstvách sa rozlúčil s turnajom. Chlapcom chýbala ochota a snaha.
 
BARDEJOVSKÍ RYTIERI – BK INTER BRATISLAVA 26:87 (16:51)
Zostava a body: Porubský 6, Martiček 5, Kuchcík 5, Gmitter 3, Rusňák 2, Fellegi 2
 
Tréner M. Kobulnický nebol s výkonom chlapcov spokojný 
 
Tréner Miroslav Kobulnický po vyvrcholení sezóny povedal: „Na Majstrovstvá Slovenska sme išli s cieľom zaknihovať aspoň jedno víťazstvo proti Košiciam. V ďalších zápasoch sme nechceli pôsobiť odovzdaným dojmom a aspoň trochu potrápiť našich súperov. Ani jeden z týchto našich cieľov sme však nesplnili. Dôvodov je viacero. Naši súperi zo západu a stredu Slovenska odohrali v súťaži viac ako 30 súťažných zápasov, kým my tu vo východnej skupine sme odohrali 8 súťažných dvojzápasov.
 
Odohrať 16 zápasov v tejto kategórii je žalostne málo. Preto jedným z hlavných dôvodov je malé množstvo súťažných zápasov. Súperi okrem súťažných zápasov odohrali viacero kvalitných turnajov v zahraničí – Praha, Ostrava. Preto by sa v budúcej sezóne SBA mala zamyslieť nad systémom súťaži. Ďalším faktorom je naša slabá tréningová morálka a hlavne, ak chceme napredovať, nie je dôležité sa toho tréningu zúčastniť, ale ho aj kvalitne odmakať. Toto našim chlapcom chýba. Snažia si cestu zľahčovať, hľadajú množstvo výhovoriek, tréningy berú povrchne a s ľahkovážnym prístupom a potom obraz hry a výsledky sa prejavia na takomto podujatí.“
 
A aké plány má klub Bardejovskí rytieri do budúcna? „Ak sa chceme zlepšiť, neostáva nám nič iné len tvrdá práca, lebo len tak sa môžeme posunúť dopredu. V budúcej sezóne sa posunieme o kategóriu vyššie – mladší žiaci. Pravdepodobne sa budeme musieť rozlúčiť s hráčmi, ktorí nemajú záujem na sebe pracovať. Uvidíme, čo nám leto prinesie. Bodkou za touto sezónou bude v sobotu 16. júna medzinárodný turnaj v Poľsku. Potom by sme plánovali posedenie s hráčmi a rodičmi, na ktorom by sme urobili záverečné zhodnotenie sezóny a predostreli plány do budúcna,“ dodal M. Kobulnický.
(14:04, red, rytieri.sk, video: youtube, tvziar)
 
Diskusia
Pridať komentár