Neuveriteľné! Rozhodcovia ukradli Bardejovu majstrovský titul

11155x
28. Máj 2018
Ročnú snahu Bardejovčaniek zničili páni v pruhovanom v priebehu niekoľkých minút
Bardejovčanky mali titul získať, no všetko je napokon ináč 
 
V rozhodujúcom zápase o majstrovský titul v prvej futbalovej lige žien vycestoval doposiaľ neporazený Partizán Bardejov do Bratislavy, kde si sily zmeral s domácim Slovanom. Bardejovu by na titul stačila okrem výhry aj remíza alebo prehra o gól (okrem výsledku 1:0), no Partizánky chceli aj osemnásty zápas v sezóne doviesť do úspešného konca. V zápase o všetko však rozhodli nepresné verdikty rozhodcov a tak aj keď dievčatá z východu Slovenska mali titul na dosah, po záverečnom hvizde im ostali oči pre plač. A toho plaču bolo teda viac ako dosť. Prehrať a prísť o titul neférovým spôsobom zabolí každého.
 
V úvode boli aktívnejšie Bardejovčanky, no postupne sa hra vyrovnala. V devätnástej minúte zaútočili domáce, no šancu Hollej brankárka Mochnacká zlikvidovala. O štyri minúty sa Slovanistky tešili, keď skóre otvorila Koleničková.
 
Vyrovnaná partia pokračovala aj po zmene strán. Prvý zlom v dueli nastal v 51. minúte, keď po štandardke sa hlavičkou presadila Dimitrijević a vyrovnala na 1:1. Na strane hostí vypukla obrovská radosť, ktorá však trvala krátko, nakoľko asistent rozhodcu odmával postavenie mimo hry, ktoré videl asi len on sám.
 
Pozrite si fotogalériu: 
 
Už tento moment naznačil, že získať titul na Slovane nebude ľahké. Ďalšia rana prišla o deväť minút, tento raz zaúradoval hlavný rozhodca, ktorý si vymyslel faul Lemešovej na domácu Hollú a hráčke Bardejova udelil druhú žltú kartu a neoprávnene ju vylúčil.
 
Dva nešportové údery Bardejovčanky ešte viac nabudili a všetky sily vrhli do útoku. Vedeli totiž, že prípadný gól ich priblíži k majstrovskému titulu a k účasti v Lige majstrov veľmi blízko.
 
O niekoľko minút trafili Partizánky brvno opäť po hlavičke Dimitrijević. Tlak Bardejova sa stupňoval aj keď hral o jednu hráčku menej, no streliť vytúžený gól sa mu už nepodarilo. Po záverečnom hvizde vypukla na ihrisku radosť domácich žien a naopak, sklamanie Bardejova bolo neprehliadnuteľné. Prísť o majstrovský titul kvôli rozhodcom (zaujímavé je aj to, že len niekoľko dní pred zápasom došlo k zmene v rozhodcovskom obsadení na tento duel)... opäť sa tak potvrdilo, že na Slovane sa tituly nezískavajú.
 
Paradoxom je, že aj v uplynulom ročníku rozhodcovia v zápase Bardejova so Slovanom evidentne pomohli hráčkam z hlavného mesta. Aj takto vyzerá šport na Slovensku.
 
Najviac ma mrzí, že sme strelili regulárny gól a napriek tomu titul nemáme. Bol to zápas o jednom góle a aj keď sme ho dali, neplatil
 
Tréner Bardejova Ľubomír Čekan po zápase netajil sklamanie. "Najviac ma mrzí, že sme strelili regulárny gól a napriek tomu titul nemáme. Bol to zápas o jednom góle a aj keď sme ho dali, neplatil. Slovan má titul. Hrali sme v oslabení a ukázalo sa, že naša kondičná stránka je dobrá. Dievčatá do posledných chvíľ bojovali, vytvorili sme si šance, dali sme aj gól..."
 
ŠK Slovan Bratislava – Partizán Bardejov 1:0 (1:0)
Gól: 23. Koleničková, ČK: 60. Lemešová (po 2. ŽK)
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Mochnacká – Vagaská, Dimitrijević, Gmitterová, Hviščová, Lemešová, Galarovičová, Mikolajová, Havranová, Semanová (64. Bochinová), Mazurová
 

KONEČNÁ TABUĽKA

Napriek tomu, že Bardejov strelil najviac gólov, titul nezískal 
 
Koordinátor ženského futbalu v Bardejove, František Kuľka, po stretnutí len ťažko hľadal správne slová. "Ak robíte to, čo vás baví, tak je to veľký bonus. Za seba môžem povedať, že nie som ten typ, ktorý by si robil z vecí ťažkú hlavu. Dokážem si v sebe rýchlo upratať a isté veci skrátka filtrujem. Ak niečo robím, chcem to robiť najlepšie ako viem.
 
Je naozaj povzbudzujúce sledovať, že sa približujete k cieľu a že vydané úsilie prináša ovocie. Až dovtedy pokiaľ...
 
Spomalené zábery ukazujú, že rozhodcovia chybovali a hráčku Lemešovú vylúčili neoprávnene 
 
Pred začiatkom práve skončeného súťažného ročníka sme si v klube ujasnili hlavné priority a stanovili konkrétne a hlavne merateľné ciele, ktoré sme mali vždy pred očami. Z toho vychádzala aj naša každodenná náročná práca a častokrát aj na úkor času strávený s našimi rodinami.
 
Škoda, že čas nepatrí k obnoviteľným zdrojom. Vlastnej rodine som veľkým dlžníkom. Aj napriek tomu, že na východe nič nie je, ja som hrdý, že môžem pracovať v prospech ženského futbalu v klube Partizána Bardejov. Taktiež som hrdým východniarom. Tým sa nemôžete stať, ním sa môžete len narodiť!
 
 
 
V 60. minúte došlo v súboji o loptu medzi hráčkou Slovana (č. 7 Hollá) a našou hráčkou (č.10 Lemešová). Z priloženej fotodokumentácie, ale aj spomaleného videozáznamu je vidieť, že šlo o čistý súboj o loptu. Sklzom našej hráčky vidieť smer lopty po jej vypichnutí, nakoľko zasiahla loptu a nie pravú stojnú nohu súperky. Následne, keď už hráčka súpera nemá loptu pod kontrolou v bezprostrednej blízkosti, padá oboma prikrčenými nohami ponad našu hráčku
 
Po poslednom našom zápase v Bratislave však cítim obrovskú frustráciu a krivdu zo zmarenia aktivít smerujúcich k dosiahnutiu nášho cieľa. Na efektívne riešenie problému nemusí byť človek génius. Nevyhnutné avšak je si problém analyzovať a nenechať sa pritom ovplyvniť emóciami. Ľudská myseľ je schopná rozhodovať sa, urobiť si obraz, keď má informácie a nie, keď ich nemá.
 
Preto sme sa dnes na vedení rozhodli o podaní podania na komisiu k zápasu na prešetrenie dvoch rozhodnutí rozhodcov, ktoré významným spôsobom ovplyvnili tento zápas – neuznaný gól pre ofsajd a vylúčenie našej hráčky. Čo si od toho sľubujem? Ja osobne nič, ale dievčatám chcem týmto dokázať, že to, čo robili celý rok, ako na sebe dreli aj v nepriaznivom počasí, malo zmysel. Výsledok to nezmení.
 
Čo by ale trebalo zmeniť sú „náhody“. Tých náhod v našich vzájomných zápasoch, či je to už u nás doma alebo v Bratislave je už aj na mňa akosi priveľa.
 
Takto rozhodcovia potopili Bardejov pred rokom v boji i titul
 
Elementárna slušnosť a ohľaduplnosť je náročnejšia ako bezohľadnosť, lebo vyžaduje isté úsilie podriaďovať sa. Až do včerajška som nedokázal pochopiť, čo všetko sa musí stať a môže byť za tým, že sa klub rozhodne administratívnym spôsobom kompetentných osôb zamedziť v pokračovaní futbalu na úrovni 1. ligy tak, ako to v krátkej minulosti urobili predstavitelia Spartaka Myjava (muži). Až do včerajška som nepoznal takýto pocit. Až do včerajška. Neprajem vám ho zažiť a prežiť nikomu z vás."
(19:14, j, video: youbube.com)
Marek Luterančík
29.05.2018 22:33
Infraštruktúra
Bardejov má najlepšie vytvorené podmienky v ženskom futbale na Slovensku, viem o čom hovorim. Ostatné kluby na čele so Slovanom si môžu z Bardejova brať príklad
Pepe
29.05.2018 22:12
Páni v pruhovanom
Pri prečítaní titulku som si myslel, že sa jedná o hokej. Páni v pruhovanom vo futbale?
Majo Kovaľ
28.05.2018 23:24
Slovan
H A N B A slovenského športu! Fuj! Titul má byť v Bardejove!!!!!!!!!!!!!!! Vrátiť titul do Bardejova!!!!! SFZ!!!!!!! Vypočujte fanúšikov a vráťte titul do Bardejova!!!!!!
František
28.05.2018 19:46
Najlepšie
Ženy, počas celej sezóny ste Bardejovu robili výborné meno. Škoda len že si vedenia mesta na vás nespomenie a neprispeje vám či už materiálnym zabezpečením alebo finančne. Na Slovensku ste už tretí rok po sebe na vrchole posledné dva roky ste najlepšie! Chcelo by to viac peňazí do ženského futbalu v našom meste. Klobúk dole pred vami všetkými čo sa venujete ženskému futbalu a hlavu hore, o rok bude titul znovu tu
Pridať komentár