Mladí Bardejovčania leteli na Sicíliu, na záver si poplakali

2541x
14. Máj 2018
Žiaci zo ZŠ na Wolkerovej ul. v rámci projektu Erasmus+ vycestovali na Sicíliu
 Vycestovali na ďalekú Sicíliu
 
V rámci projektu Erasmus+ sme sa ja a moji traja spolužiaci zúčastnili žiackeho výmenného pobytu a leteli sme spolu s našimi učiteľkami S. Sosenkovou a J. Rohaľovou na Sicíliu do mesta Catania.
 
Na projekte pracujeme spolu s Poliakmi, Turkami, Grékmi a Talianmi už od septembra, takže sme sa tešili, kedy sa stretneme aj osobne. Počas šesťdňového pobytu v Catanii sme spoznali množstvo nových kamarátov, s ktorými si píšeme naďalej.
 
Navštívili sme množstvo kultúrnych pamiatok, ako je ešte stále aktívna sopka Etna, starobylé mestečko Taormina či Syracuse, známe tým, že v nich žil slávny matematik Aristoteles. Spoznali sme sicílsku kultúru. Ochutnali sme sicílske špeciality.
 
Každý deň sme sa stretávali v partnerskej škole, kde sme aj pracovali. Vytvárali sme jazykové online kvízy. Tie boli zamerané najmä na precvičovanie slovnej zásoby. Komunikáciu sme si zlepšovali tým, že sme pracovali v medzinárodných tímoch. V skupinke, v ktorej som bola ja, sme nemali problém sa medzi sebou dohodnúť, boli sme takzvaný ,,Zohraný tím”. Ľahko sa nám medzi sebou komunikovalo.
 
Učitelia nás nemuseli veľmi nútiť rozprávať sa, pretože sme sa veľmi rýchlo skamarátili, ale chceli sme aj otestovať naše vedomosti v cudzích jazykoch. Na záver sme mali slávnostnú večeru, po ktorej nasledovalo lúčenie.
 
Vyobjímali sme sa (aj učitelia sa pridali), niektorí sme si aj poplakali. Myslím si, že každý z nás si odniesol množstvo nezabudnuteľných zážitkov a spoznali sme hlavne nových kamarátov.
 
Nikto z nás si na začiatku nemyslel, že odchod bude taký ťažký. Tento projekt mi poskytol zažiť niečo, na čo nikdy nezabudnem. Keby sa nám v živote naskytla podobná príležitosť, bez váhania by sme povedali áno.
(E. Simová, žiačka 9.A, ZŠ Wolkerova)
Diskusia
Pridať komentár