Kapela Niečo Navyše NevyAUTovala AUTistov

1043x
12. Apríl 2018
Kapela Niečo Navyše nevyAUTovala AUTistov
 
Termín koncertov kapely 
 
V rámci Svetového dňa povedomia o autizme, ktorý si ľudia po celom Slovensku pripomenuli 2. apríla, sa tento rok k nim pripojila aj bardejovská kapela Niečo Navyše.
 
„Boli sme oslovení Michaelou Tóthovou z OZ nevyAUTuj AUTistu, ktorá sa k nám dopracovala prostredníctvom ich dvorného fotografa Dariusa Zdziebka. Po upresnení požiadaviek sme sa dohodli, že spravíme všetko, čo bude v našich silách, aby pesnička vznikla,“ povedal spevák Viliam Willo Zamborský.
 
Kapela oslovila svojho textára, ktorým je Miroslav Vranský a spolupracoval s nimi už na viacerých textoch. Vďaka nemu mali v krátkom čase k dispozícii text, ktorý sa všetkým zapáčil a ako povedal Viliam „to bude musieť byť parádna pesnička“. Po schválení textu Michaelou a Lenkou z OZ nevyAUTuj AUTistu sa pustili do zhudobnenia textu, čo bola pre chalanov veľká výzva.
 Pieseň pre autistov
 
Aj napriek tomu, že boli limitovaní dátumom, podarilo sa im vytvoriť skladbu, ktorá rozplakala nejedného prítomného na Radničnom námestí. Najviac sa však tešili z reakcií samotných autoriek nápadu.
 
A pomoc od kapely nekončí len pesničkou. Oslovili aj kamarátov zo Žiliny z VLN Production, ktorí im točili už niekoľko videoklipov. Tí sa rozhodli, že v najbližšom možnom čase natočia k skladbe aj videoklip, aby sa táto téma dostala do povedomia čo najširšiemu publiku.
(15:25, LG)
 
Diskusia
Pridať komentár