Pozrite si podrobný program Rusínskeho festivalu

1655x
04. Apríl 2018
Víkendový program Rusínskeho festivalu 21. – 27.05.2018 Svidník
Rusínsky festival s odkazom „od Rusínov pre všetkých“ prinesie multižánrovú prehliadku národnostných menšín s medzinárodným zastúpením.
 
Obľúbené podujatie sa začne v pondelok 21.05.2018 Oficiálnym otvorením. Utorok bude už tradične patriť divadlu, v ktorom sa umelci v Rusínskom jazyku predstavia širokej verejnosti. V stredu sa v rámci programu Rusínskeho festivalu uskutoční prednáška Ústavu rusínskeho jazyka a kultúry Prešovskej univerzity. Vo štvrtok o svojich aktivitách k rusínskej menšine bude informovať nezisková organizácia Dukla Destination.
 
V piatok 25. mája 2018 odštartuje hlavný program festivalu. Na hlavnom pódiu svidníckeho amfiteátra sa predstaví dievčenská spevácka skupina Kalina zo Stropkova pod vedením Miroslava Humeníka, mužský spevácky súbor Rusinija z Humenného s hosťami, hudobné a tanečné profesionálne umelecké teleso PUĽS z Prešova a populárna skupina NO NAME. Na vedľajšom pódiu vystúpi vokálno - inštrumenálna skupina Rege zo Svidníka.
 
V sobotu 26. mája 2018 pokračuje hlavný program festivalu. Na hlavnom pódiu svidníckeho amfiteátra sa predstaví Folklórna skupina Gerlachovčan z Gerlachova, Ženská spevácka skupina Krasnobridčanka z Krásneho Brodu, Trio Labirsky Beťare z Medzilaboriec, Ženská spevácka skupina Sestry Uhlárové z Kežmarku, FS Ruthenia z Bratislavy, DFS Šiňava a FS Šiňava zo Sniny, populárna speváčka Kristína a originálne hudobno-spevácke zoskupenie KarpaTon zo Spišskej Novej Vsi. Na vedľajšom pódiu vystúpi vokálno - inštrumentálna skupina Carmen zo Svidníka.
 
V nedeľu 27. mája 2018 vyvrcholí program Rusínskeho festivalu. Na hlavnom pódiu svidníckeho amfiteátra sa predstaví ZŠ Komenského, Spojená škola, ZŠ, UL.8.mája, ZŠ Karpatská, CZŠ sv. Juraja, MŠ Vyšný Mirošov, ZŠ Ladomirová, ZUŠ Svidník, DeD Svidník, Senior Dom Svida, SS Svidníčanka - ženská spevácka skupina zo Svidníka známa aj z folklórnej hitparády – Kapura, Svitan – tanečná skupina zo Svidníka, Dominika Paňková - speváčka zo Svidníka známa aj z televíznej šou Zem spieva, Laura Füzériová - speváčka ľudových piesní z Duplína, DFS Makovička – detský folklórny súbor zo Svidníka, FS Makovica - folklórny súbor zo Svidníka, Vašo Patejdl - populárny spevák a muzikant s kapelou. Na vedľajšom pódiu vystúpi vokálno - inštrumentálna skupina Milenium zo Svidníka.
 
Okrem hodnotného umeleckého programu máte možnosť na Rusínskom festivale vyhrať automobil Mercedes-Benz GLA na 6 dní, a to iba zakúpením PERMANENTKY. Stačí priamo na permanentke vyplniť údaje o jej držiteľovi – meno, priezvisko a telefónne číslo. Vhodiť do hlasovacej urny 25. – 27.05.2018 na amfiteátri vo Svidníku a zúčastniť sa hlasovania, ktoré sa uskutoční 27.05.2018 o 18:00 hod. na hlavnom pódiu.
 
Využite možnosť zakúpiť si permanentku online t. j. priamo na stránke festivalu www.rusinskyfestival.sk alebo na www.facebook.com/Rusinskyfestival.
 
Predpredaj trojdňovej permanentky = vstup na piatok, sobotu a nedeľu sa už začal. Cena permanentky v mesiaci apríl je 7 € a v máji bude 10 €. Permanentky sa dajú zakúpiť v predajných miestach siete ticketportal.
 
O prípravách Rusínskeho festivalu a novinkách, Vás budeme včas informovať.
(9:55, Hlavný organizátor Rusínskeho festivalu, Okresná organizácia Rusínskej obrody vo Svidníku)
 
Diskusia
Pridať komentár