Obľúbená spisovateľka Gabriela Futová opäť medzi deťmi v Základnej škole na Komenského ulici v Bardejove

1017x
20. Marec 2018
Detská spisovateľka v Bardejove
 
Deťom sa rozprávanie páčilo
 
Spisovateľka Gabriela Futová je na celom Slovensku veľmi známa a obľúbená autorka nielen medzi deťmi, ale má svojich fanúšikov aj medzi ich rodičmi a učiteľmi, ktorí sú presvedčení, že práve jej knihy pomáhajú deťom nájsť zaľúbenie v čítaní beletrie a prispievajú k rozvoju ich čitateľskej gramotnosti.
 
Veselé príbehy zo života detí aj zvierat, vtipne vypointované, napísané spôsobom, ktorému deti dobre rozumejú, je im blízky a zrozumiteľný, sa ľahko čítajú. Za osemnásť rokov písania sa počet vydaných kníh blíži k dvadsiatke. Za svoju tvorbu získala mnohé literárne ocenenia, jej knihy vychádzajú aj v zahraničí. Škriatok Hups z jej autorského pera sa stal sprievodcom prváčikov pri spoznávaní prvých písmen a čítaní prvých slov a viet v Hupsovom šlabikári.
 
Sme veľmi radi, že si našla čas a práve v marci – mesiaci, ktorý je zasvätený knihe, prišla opäť na besedu medzi našich žiakov na ZŠ na Komenského ulici v Bardejove.
 
Fotogaléria: 
 
Nielen jej knihy sú veselé. Jej rozprávanie o nich a o vlastných zážitkoch a skúsenostiach z písania, či zo súkromného života, bolo plné humoru a prebiehalo v príjemnej a bezprostrednej atmosfére. Otázkam detí nebolo konca kraja. Bolo vidno, že veľa z jej kníh majú prečítaných a patria im v ich domácich knižničkách čestné miesta.
 
Dobrou správou pre všetkých je, že spisovateľka Gabriela Futová neustále tvorí a hoci nechcela dopredu prezradiť, na čom konkrétne práve pracuje, už teraz sa tešíme na jej ďalšiu novú knihu, ktorá by mala byť už čoskoro vydaná.
(14:15, M. Peláková)
 
Diskusia
Pridať komentár