Futbalistky majú smelé plány, chcú znova všetko vyhrať. V lete sa môže káder rozrásť o hráčky z Ameriky

2179x
17. Marec 2018
Verejnosť informovali pred začiatkom odvetnej časti prvej ligy 
 
Celá tlačová konferencia 
 
Pred začiatkom jarnej časti najvyššej ženskej futbalovej súťaže pripravilo vedenie klubu Partizán Bardejov v štvorhviezdičkovom hoteli Alexander v Bardejovských Kúpeľoch tlačovú konferenciu, na ktorej prezradilo všetky novinky, ktoré nastali počas zimnej prípravy a takisto predstavilo káder, s ktorým pôjdu majsterky Slovenska i dvojnásobné víťazky Slovenského pohára do druhej polovice súťaže.
 
Vnímanie a vážnosť ženského futbalu v Bardejove sa aj týmto spoločenským ocenením dostala znovu o kúsok vyššie 
 
V úvode sa slova ujal koordinátor ženského futbalu v Bardejove František Kuľka, ktorý sa v mene celého klubu pochválil nedávnymi úspechmi mimo futbalových trávnikov. Bardejovčanky v ankete Športovec a športové kolektívy Prešovského samosprávneho kraja obsadili krásne druhé miesto a v ankete o najlepších športovcov a športových kolektívov v okrese Bardejov obhájili najcennejšiu trofej.
 
„Vnímanie a vážnosť ženského futbalu v Bardejove sa aj týmto spoločenským ocenením dostala znovu o kúsok vyššie,“ uviedol F. Kuľka.
 
Náročnú zimnú prípravu, v ktorej odohrali ženy niekoľko kvalitných zápasov, okomentoval tréner Bardejova Ľubomír Čekan.
 
„Prebiehala klasickým spôsobom. Neabsolvovali sme žiadne sústredenie mimo Bardejova. Kvalitné družstvá si našli cestu k nám. Ďakujem družstvám z Poľska, že prišli a zmerali si s nami sily. Dva kvalitné zápasy sme odohrali proti majstrovi – Medyku Konin. Čo sme si naplánovali, to sme splnili. Mrzí ma však, že veľa zápasov sme neabsolvovali v plnej sile. Spôsobili to reprezentačné zrazy. Dievčatá mali veľa sústredení, čo vnímam trošku negatívne. Zahrali si však mladšie hráčky a ukázali, že napredujeme.“
 
„Zimná príprava bola dlhá a náročná. Odohrali sme kvalitné zápasy, ktoré nám ukázali naše slabé stránky. Boli zápasy, kde sme mohli ukázať aj svoje silné stránky a verím, že od toho sa odrazíme a budeme pokračovať vo víťaznej šnúre aj v jarnej časti. Verím, že obhájime to, čo sme dosiahli minulý rok,“ pridala kapitánka Bardejova Veronika Galarovičová.
 
Minimálne zmeny v kádri 
 
Aj tento rok dostali príležitosť k položeniu otázok samotní fanúšikovia, pre ktorých chce Bardejov bojovať o víťazstvá v každom zápase. Jedna z otázok smerovala k zmenám v kádri.
 
„V kategórii žiačok sa doplnil káder o dve dievčatá. Z Košíc prišla Michaela Ferencová a Anna Tarčová z Medzilaboriec bude na striedavom štarte hrať aj za Bardejov. V družstve junioriek k pohybom nedošlo, z kádra žien odišla srbská legionárka Maria Kovačević do Talianska. Snažili sme sa káder posilniť, no nakoniec do družstva neprišiel nikto,“ ozrejmil F. Kuľka.
 
Na zápasy Partizánok chodilo počas celej jesene najviac divákov, ktorí vytvorili dievčatám vždy výbornú atmosféru. Na tom chcú Bardejovčanky stavať aj v odvetnej časti.
 
„Cieľ je jednoznačný. Hrať futbal tak, aby bol atraktívnym produktom nielen pre našich hrdých podporovateľov, ale aj pre našich fanúšikov. Futbal by sme mali hrať pre fanúšikov. A tí naši sú naozaj najlepší,“ informoval koordinátor ženského futbalu v Bardejove.
 
Všetky dievčatá chcú sezónu dohrať v Bardejove 
 
Na tlačovke sa vedenie ženského tímu vyjadrilo aj k záujmu iných klubov o futbalistky Bardejova. Najväčší bol o Máriu Mikolajovú, no takisto aj o všetky tri brankárky Partizána.
 
„Všetky dievčatá chcú sezónu dohrať v Bardejove,“ dodal k tejto téme kouč Ľ. Čekan.
 
Od novej sezóny po novom 
 
František Kuľka sa vyjadril aj k novému rozdeleniu súťaže, keď od novej sezóny v prvej lige zanikne kategória juniorky, ktorá bude nahradená kategóriu dorastenky. Tie budú tvoriť dvojičku spolu so žiačkami, ženy sa osamostatnia. Prvá liga žien sa bude hrať tak ako doteraz, no kategória dorastenky už bude v skupine podľa geografického rozdelenia. V závere tlačovej konferencie odzneli aj plány do nasledujúcich rokov.
 
„Pohrávali sme sa s myšlienkou angažovania zahraničných hráčov. Črtal sa príchod hráčky z Japonska, no od leta bude zrejme hráčkou Chelsea Londýn. Nie sme momentálne stotožnení s tým, aby sme mali v tíme veľa zahraničných hráčok. Ak by sme však vytvorili projekt, ktorý budeme vedieť zastabilizovať na 2-3 roky, tak sa môžeme už v lete dočkať v Bardejove toho, že budú u nás hráčky z Ameriky. Je to vízia, ktorú si treba premyslieť,“ dodal F. Kuľka.
 
Bardejovčanky sú po jesennej časti na prvom mieste, keď doteraz neprehrali ešte ani jeden zápas. Aj tento rok sa dostali do semifinále Slovenského pohára, v ktorom sa v dvojzápase stretnú s Tatranom Prešov. Prvý zápas sa odohrá 28.3. v Bardejove, odveta je na pláne 17.4. v Prešove.
(17:29, J. Mačejovský)
Diskusia
Pridať komentár