Finančnou čiastkou pomohli aj Adamkovi Vašičkaninovi z Raslavíc

2397x
13. Marec 2018
Bowlingový turnaj PSK pomáhal už po 11. krát
 
Účastníci benefičného bowlingového turnaja
 
Benefičný bowlingový turnaj o Putovný pohár predsedu Prešovského samosprávneho kraja opäť pomáhal. Vďaka jeho benefičnému poslaniu sa v pondelok 12. marca podarilo prerozdeliť 9 800 eur medzi štrnásť rodín z regiónu, ktoré sa ocitli v zložitých životných situáciách. Podujatie, ktoré sa konalo v spolupráci so spoločnosťou 4 SPORT už po jedenásty raz, podporili mnohé významné osobnosti z celého kraja.
 
Bowlingový turnaj mal aj tentoraz charitatívny podtext. Jeho poslaním bolo zmierniť nepriazeň osudu jednotlivcov i rodinám finančným príspevkom a adresovať ho tým, ktorí sú na pomoc odkázaní. „Je ťažké čo i len počuť, predstaviť si životné príbehy takto skúšaných ľudí, nie to ich prežiť. Hoci naša ponúknutá pomoc často nevyrieši a nezvráti nepriazeň osudu, snáď aspoň prinesie nádej v dobrých ľudí, ktorí sa stretli aj na tomto benefičnom turnaji. Som rád, že ľudská spolupatričnosť tu funguje. Nikto na tomto svete by sa nemal cítiť osamotený vo svojich starostiach či problémoch,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.
  
Pomohlo sa štrnástim rodinám 
 
Na turnaji sa podarilo na štartovnom vyzbierať 9 800 eur, ktoré sa prerozdelili medzi 14 rodín, predovšetkým medzi deti a mladých ľudí z rôznych kútov regiónu. Prijímatelia, všetci s ťažkými zdravotnými komplikáciami, si prevzali po 700 eur.
 
Výťažok z turnaja pomôže Márii Novotnej z Tulčíka, ktorá trpí vzácnym a ťažko liečiteľným ochorením mozgu a na čiastočný návrat do života potrebuje nutne rehabilitácie. Špeciálna autosedačka a ortopedický matrac pomôže Karolkovi Richnavskému z Prešova, repasovaná načúvacia pomôcka zas uľahčí komunikáciu Šimonovi Sarakovi z Rudľova, ktorý je od narodenia úplne hluchý.
 
Sponzorský príspevok využije rodina Dávida Žida zo Stakčína na ďalšiu z náročných operácií bedrového kĺba. Špeciálne multifunkčné zariadenie na polohovanie si bude môcť zaplatiť rodina 3,5- ročného Sebastiána Šelepa z Kežmarku, ktorý sa narodil s poruchou mozgových štruktúr a reverzné chodítko pomôže v pohybe 6-ročnej Leyle Tasli zo Stropkova, ktorá prekonala detskú mozgovú obrnu. Darované peniaze poputujú na úhradu rehabilitačných pobytov pre Timoteja a Alexa Stanovčákových z Ľubiše, Adamovi Vasičkaninovi z Raslavíc a Danielovi Roháčovi z Medzilaboriec.
 
Autistom Jarkovi a Tadeášovi Sarikovcom z obce Sedliská vďaka príspevku rodičia prispôsobia ich bývanie, podobne ako aj v rodine Adriany Matysovej zo Svidníka. V ťažkej životne situácii sa ocitli i Veronika Kandráčová z Popradu, súrodenci Vaškeboví z Levoče a Kušniríkoví zo Starej Ľubovne, kde finančné príspevky pomôžu zabezpečiť najnutnejšie životné náklady predovšetkým školopovinných detí.
 
Desiatky známych osobností 
 
Bowlingového turnaja s charitatívnym podtextom sa zúčastnili desiatky známych osobností verejného, spoločenského života, ale aj podnikateľskej verejnosti nielen z Prešova, ale z celého kraja. V prešovskom Bowlingu pri Trati pre dobrú vec zápolilo dovedna 23 družstiev. Okrem Prešovského samosprávneho kraja, súťažili tímy za mestá Prešov, Svit, ale i Prešovská univerzita a novinári. Hrali aj zástupcovia viacerých spoločností a podnikateľských subjektov, ako napríklad Metrostav, Movyrob, Unistav, Arprog, CMR, JUST poisťovňa, Ibeg, Rakystav, Louma a Tampex. Do bojov zasiahlo aj občianske združenie Via Magna z Vranova nad Topľov.
 
Benefičný bowlingový turnaj predsedu PSK pomáhal už po jedenástykrát. Doteraz sa na ňom prerozdelilo spolu takmer 58 tisíc eur pre 56 príjemcov či rodín.
 
Adam Vasičkanin, Raslavice, okres Bardejov
Účel: Rehabilitácia v Adeli Medical centre Piešťany
Adamko má štyri roky a je z dvojčiat. Trpí zmiešanou formou detskej cerebrálnej parézy. Poškodenie mozgu mu zatiaľ znemožňuje samostatnú chôdzu. Pre zlepšenie stavu sú nevyhnutné pravidelné rehabilitácie, ktoré sú pre rodinu s piatimi deťmi finančne neúnosné.
(18:15, D. Jeleňová) 
 
Diskusia
Pridať komentár