HK MARVEL Bardejov uzavrel sezónu

1552x
09. Marec 2018
Tento článok vyšiel v novinách AHOJ BARDEJOVÍZIE
Mladí hokejisti už nebudú svoju kariéru končiť v doraste 
 
 Martin Kohút (vpravo), prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a P. Goriščák, prezident HK Bardejov, na spoločnom stretnutí rozoberali budúcnosť bardejovského hokeja
 
Juniori Hokejového klubu MARVEL Bardejov počas posledného februárového víkendu dvomi domácimi zápasmi ukončili premiérovú sezónu v prvej lige. V náročnom ročníku odohrali tridsaťšesť duelov, v desaťčlennej celoslovenskej lige sa s každým súperom stretli dvakrát. V konečnom hodnotení sa síce umiestnili na poslednom mieste, no počas vôbec prvej sezóny v juniorskej kategórii nesklamali.
 
Po záverečnom zápase je čas bilancovať. Porozprávali sme sa s prezidentom klubu Pavlom Goriščákom i s generálnym manažérom Vladimírom Ducárom, ako hodnotia skončenú sezónu, s čím sú a naopak s čím nie sú spokojní a čo chystajú do nového ročníka 2018/2019.
 
Na začiatku sezóny ste si stanovili jasný cieľ – vytvoriť v Bardejove vôbec po prvýkrát juniorské hokejové družstvo. Podarilo sa poskladať partiu chlapcov a odohrať ťažkú súťaž. Ako vnímate tento náročný krok?
 
P. Goriščák: Som veľmi rád, že tento náš cieľ sa nám podarilo naplniť a v Bardejove sme dali priestor hráčom, ktorí skončili v dorasteneckej súťaži. Mohli tak ďalej pokračovať v ich hokejovej kariére a čo je dôležité, hrať vo svojom rodnom meste – v Bardejove.
V. Ducár: Ďalším cieľom bolo priviesť kvalitného trénera a Ján Majdek ním určite je. Asistentom pri tíme bol David Všetečka. Na súpiske sme mali sedemnásť hráčov, no na zápasy ich chodilo okolo dvanásť. Chlapcom za všetky stretnutia patrí poďakovanie.
 
Práve juniorská súťaž je akýmsi mostíkom medzi mládežníckymi súťažami a medzi seniorskou ligou. HK Bardejov deklaruje, že dres Bardejova by si mali obliekať prevažne Bardejovčania. Bolo cieľom aj to, aby chlapci, ktorí skončia v doraste, mohli v budúcnosti obliekať aj dres áčka?
 
P. Goriščák: Áno, to je taktiež dôležité, aby mladí hokejisti v našom meste nekončili v doraste. Teraz majú možnosť odohrať juniorskú ligu, ktorá ich má dôkladne pripraviť na seniorský hokej.
V. Ducár: Práve v minulom roku bolo vidieť na mladých hráčoch, keď sa HK Bardejov po prvýkrát prihlásil do druhej ligy, absenciu juniorskej súťaže. Teraz máme v meste všetky kategórie, od tých najmenších až po A družstvo. To v minulosti nebolo a sme radi, že sa nám v krátkej dobe podarilo urobiť takýto pokrok.
 
Stanovili ste si pred začiatkom sezóny aj cieľ, čo sa týka konečného umiestnenia?
 
P. Goriščák: Nie, dôležité bolo, aby chlapci získavali skúsenosti a hernú prax. Aj keď výsledky tomu nenasvedčovali, hra bola dostatočne kvalitná. Odohrať tri tretiny s dvanástimi hráčmi v sobotu a následne aj v nedeľu si zaslúži obdiv.
V. Ducár: Bolo vidieť progres, zlepšenie v hernej činnosti, či už u jednotlivcov, alebo v kolektíve. Celé to musíme zhodnotiť pozitívne.
 
Juniori HK Bardejov po poslednom domácom zápase spoločne zapózovali 
 
Hlavne na začiatku sezóny dostávalo v A tíme príležitosť aj niekoľko juniorov. Je to cesta, akou by sa mal hokej v Bardejove uberať?
 
P. Goriščák: Áno. V Bardejove chceme hrať hokej prevažne s Bardejovčanmi a hráčov si musíme vychovať. Doteraz chlapci končili v doraste a iba málo z nich prerazilo aj v seniorskom hokeji. S Mládežníckym hokejovým klubom Bardejov, pod heslom „Spolu pre hokej“, vytvárame čo najlepšie podmienky pre všetkých mladých hokejistov tak, aby sme z nich vychovali talentovaných profesionálnych hokejistov.
V. Ducár: Pri mužoch sa predstavili viacerí hráči, či už Duračinský, Panóc, Ondis, Cifra alebo Chmelár. Chceme aj do budúcna, aby mladí hráči dostávali šancu obliecť si seniorský dres. Títo chlapci mohli v tejto sezóne porovnať úroveň oboch súťaží.
 
Aktuálna sezóna sa skončila, no určite nebudete spať na vavrínoch a budete robiť všetko pre to, aby nový ročník bol úspešnejší ako terajší.
 
P. Goriščák: Boli sme už oslovení aj novými hráčmi, veríme, že počas nasledujúcich mesiacov urobíme ďalší krok vpred v rozvíjaní hokeja v Bardejova. Spoločnými silami chceme hokej prinavrátiť Bardejovčanom.
V. Ducár: Do juniorského celku pribudne sedem hráčov z terajšieho dorasteneckého tímu. Dorastenci sa tento rok dostali do play-off, čo je historický úspech pre túto kategóriu. Ak družstvo vhodne doplníme, v novej sezóne nebudeme hrať druhé husle.
(12:45, red)
 
Diskusia
Pridať komentár