Z prvenstva sa tešili P. Golecová, N. Volčková, J. Zachardalová a S. Chovan

1063x
01. Marec 2018
Dejepisná olympiáda
 
Žiaci z deviatich základných škôl v okrese Bardejov sa zúčastnili obvodového kola Dejepisnej olympiády, ktorá sa uskutočnila na ZŠ s MŠ Pod Papierňou 1, v Bardejove.
 
Nadobudnuté vedomosti z histórie si zmeralo 45 žiakov 6. – 9. ročníka v štyroch kategóriách. Dejepisnú olympiádu otvoril a k žiakom sa prihovoril riaditeľ školy PaedDr. Ján Lazor a poprial im veľa úspechov pri vypracovávaní testov.
 
Olympiádu pripravili a organizovali učiteľka dejepisu Mgr. Nataša Simková a účtovníčka Mgr. Lenka Dutková. Na priebeh olympiády dozerala odborná porota v zložení: Predseda poroty: Mgr. Nataša Simková - ZŠ s MŠ Pod Papierňou 1,členovia poroty: Mgr. Beáta Skreptáčová - ZŠ Komenského 23 Mgr. Viera Cmarová - ZŠ s MŠ Pod Vinbargom Mgr. Valéria Bačová - ZŠ Wolkerova 10.
 
Po sčítaní bodov z vybraného učiva, monotematickej časti a regionálnej histórie najúspešnejšími riešiteľmi boli:
 
Kategória F: 1. miesto Samuel Chovan ZŠ s MŠ Pod Vinbargom,  2. miesto Filip Jurek ZŠ s MŠ Pod Vinbargom,  3. miesto Petronela Dančišinová ZŠ s MŠ Pod Papierňou 1.
 
Kategória E: 1. miesto Júlia Zachardalová ZŠ s MŠ Pod Papierňou 1,  2. miesto Bibiána Bereščáková ZŠ s MŠ Pod Vinbargom,  3. miesto Hana Harbaľová ZŠ s MŠ Pod Vinbargom.
 
Kategória D:  1. miesto Natália Volčková ZŠ s MŠ Pod Vinbargom,  2. miesto Tomáš Jackanin ZŠ s MŠ Pod Vinbargom,  3. miesto Martina Kaščáková ZŠ Komenského 23.
 
Kategória C: 1. miesto Petra Golecová ZŠ s MŠ Pod Vinbargom,  2. miesto Nina Frická ZŠ s MŠ Pod Vinbargom,  3. miesto Simona Palšová ZŠ Raslavice.
 
Títo žiaci boli odmenení diplomami a vecnými cenami. Prví dvaja z každej kategórie (okrem kategórie F) budú náš okres reprezentovať 22. marca v Prešove na krajskom kole. Prajeme im veľa študijného elánu a veríme, že aj tam budú dôstojne reprezentovať náš okres.
 
Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a úspešným riešiteľom blahoželáme k úspechu. Dúfame, že aj v budúcnosti žiakov budú zaujímať udalosti, ktoré sa stali v dejinách národov, krajín i vo svete, lebo „Kde niet poznania minulosti, nemôže byť ani vízia budúcnosti“ (R. Sabatier, francúzsky spisovateľ).
(Mgr. B. Skreptáčová, bardejov.sk)
Diskusia
Pridať komentár