Nastal priestor pre domácich umelcov

1128x
23. Február 2018
Bardejovskí neprofesionáli vystavujú svoje diela
 
Svoje diela prezentovalo 24 autorov 
 
Po roku sa v priestoroch Hornošarišského osvetového strediska (HOS) uskutočnil už dvadsiaty šiesty ročník Výtvarného salóna. V stredu (21. januára 2018) v poobedňajších hodinách prebehla vernisáž okresnej výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby, na ktorej stopäť diel prezentuje dvadsaťštyri autorov.
 
O hudobný sprievod sa postarali žiačky Základnej umeleckej školy Michala Vileca. Nasledoval príhovor riaditeľa HOS Juraja Bochňu a po ňom si už autori prevzali ďakovné listy.
 
„Podujatie je veľmi vyhľadávané, nielen návštevníkmi, ale aj autormi. Aj tento rok máme štyroch nových autorov, ktorí doteraz nevystavovali,“ uviedol riaditeľ HOS Juraj Bochňa.
 
Pre domácich výtvarníkov ide o príležitosť predstaviť svoju tvorbu pred zrakmi širokej verejnosti. Pre laickú i odbornú verejnosť táto výstava poskytuje zaujímavý pohľad na diela „neprofesionálnych“ umelcov. Výtvarná kolekcia zahŕňa takmer všetky výtvarné techniky – maľbu, kresbu, grafiku, kombinovanú techniku, plastiku i úžitkovú tvorbu.
 
 Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
Aj v tomto roku sa pri stálych autoroch objavujú nové mená výtvarníkov, ktorí vystavujú po prvý raz. Výstava je postupová, výber najlepších pätnástich prác bude Bardejov reprezentovať na krajskej výstave v Humennom.
 
Výstava potrvá do 31. marca 2018.
 
Zoznam vystavujúcich autorov:Marta Augustinská, Anna Benová, Mária Cingeľová, Marián Chovanec, Vladimír Dušenka, Vlasta Droblenková, Tatiana Gombitová, Antónia Hanuščaková, Elena Jasenovcová, Mária Kaliňaková, Zuzana Kramárová, Patrik Kolbasa, Marek Kovaľ, Katarína Kostarová, Taťana Mačejová, Anna Marcinková, Tomáš Mihok, Róbert Ozoroszy, Mária Pochová, Slavomíra Pisarčíková, Vanda Savčinská, Svetlana Steranková, Ján Šoltés, Dana Túmová.
(10:02, red) 
 
 
Diskusia
Pridať komentár