Hotelová akadémia Jána Andraščíka v Bardejove vonia kávou

1385x
21. Február 2018
Slovak barista cup
 
Študenti pripravovali rôzne druhy káv 
 
Študenti z hotelových akadémií a stredných odborných škôl sa každoročne stretávajú v baristickej súťaži „Slovak barista cup“ junior, aby predviedli svoje umenie. Súťaž má niekoľko kôl, jedna alebo dve prehry nič neznamenajú, pretože súťažiaci zberá body a najlepší má možnosť navštíviť kávovníkovú plantáž v Brazílii a spoznať kávu inak ako len zo šálky kávy.
 
16. 2. 2018 sa v Centre odborného vzdelávania na Hotelovej akadémii Jána Andraščíka v Bardejove uskutočnilo ďalšie kolo celoslovenskej súťaže mladých baristov „Slovak barista cup„ junior.
 
Pozrite si bohatú fotogalériu:
 
HA začala pred piatimi rokmi organizovať celoslovenskú súťaž Bardejovský barista. Pre tromi rokmi sa škola rozhodla spolupracovať s akreditovaným školiacim strediskom Academy of coffee. Toto stredisko vykonáva každoročne na hotelovej akadémii aj baristické kurzy pre žiakov a odbornú verejnosť. Pôsobenie Academy of coffee na škole aktivizuje žiakov, obohacuje ich praktické zručnosti a podporuje mladé talenty.
 
Hotelové akadémie z celého Slovenska 
 
Súťaže v Bardejove sa zúčastnia hotelové akadémie z Bratislavy, Piešťan, Prešova, Hotelová akadémia Brezno, SOŠ Gastronómie a cestovného ruchu z Nitry, Súkromná stredná odborná škola, Mladosť z Prešova, Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu Nové Zámky, Stredná odborná škola Stará Ľubovňa, SSŠ EDUCO org. zl. Súkromná hotelová akadémia Námestovo.
 
O baristiku je v súčasnosti medzi žiakmi veľký záujem, otvára to žiakom možnosti profesionálne rásť, motivuje ich pokračovať v baristike a uplatniť sa na trhu práce aj v neďalekých Bardejovských Kúpeľoch, kde žiaci Hotelovej akadémie J. Andraščíka absolvujú odbornú prax.
 
Našu školu úspešne reprezentoval baristický tím v zložení Stanislav Kost a Michal Matisko. Novinkou tohto ročníka bolo osobitné hodnotenie nováčikov v podkategórii „prváci“, v ktorej náš Michal získal prvenstvo.
(14:31, HA)
 
Diskusia
Pridať komentár