Aj tohtoročné Valdocco sa vydarilo na výbornú, zaplnená hala aplaudovala

1257x
06. Február 2018
Pripomenúť si výzvy Titusa Zemana
 Program trval dve hodiny, vidieť ho sa oplatí
 
Nedeľné popoludnie patrilo sviatku osobnosti, ktorá je nielen pre saleziánov večným vzorom lásky, húževnatosti a budovania spoločného diela. Popoludní si prišli do športovej haly vychutnať tohtoročný program Valdocca stovky divákov. Patronát nad udalosťou niesli saleziáni, rodičia i samotná mládež.
 
Ani tohto roku nechýbali zábavné scénky, detský a mládežnícky zbor, či hlboké myšlienky, ktoré sa radostne niesli športovou halou. Napriek tomu, že sa don Bosco venoval mládeži a odovzdal jej celý svoj život, si toto podujatie získalo všetky vekové kategórie.
 
Už dvadsiate šieste Valdocco nieslo podtitul – v kaviarni. Záverečnou bodkou bola spoločná modlitba a požehnanie od direktora saleziánskej komunity Viliama Riška a vyslovená vďaka za saleziánsku komunitu, ktorá aj v tomto uponáhľanom svete dokáže rodiny stmeľovať a šíriť odkaz lásky do sveta.
 
Chceli sme si pripomenúť nášho nového blahoslaveného, don Titusa Zemana. Nie tak ani jeho osobnosť, ale možno tie jeho výzvy a možno aj jeho vnútorné prežívanie všetkých udalostí 
„Myslím si, že ste všetci pochopili, čo bolo hlavnou myšlienkou tohtoročného Valdocca. Chceli sme si pripomenúť nášho nového blahoslaveného, don Titusa Zemana. Nie tak ani jeho osobnosť, ale možno tie jeho výzvy a možno aj jeho vnútorné prežívanie všetkých tých udalostí. Možno aj to, čo prežíval, keď sa musel rozhodovať, keď trpel pre Ježiša a toto boli možno tie momenty, ktoré sme chceli v tých jednotlivých scénkach pripomenúť,“ povedal v závere Valdocca Viliam Riško.
 
Do celého podujatia sa zapojilo množstvo ľudí, od tých najmenších z Poštárky, Vinbargu, cez mladých, animátorov až po saleziánov a rodičov. Na programe sa podieľalo viac ako sto ľudí. Diváci vystúpenie ocenili mohutným potleskom.
(8:47, j, video: youtube, P. Lipták)
Diskusia
Pridať komentár