Jazdil v zákaze činnosti a pod vplyvom alkoholu

1931x
01. Február 2018
 Pod vplyvom alkoholu a bez vodičáku
52 ročný Andrej z Bardejova bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia, nakoľko bolo preukázané, že sa dopustil prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Z uvedených skutkov mu bolo aj vznesené obvinenie.
 
Andrej včera (31.01.2018) krátko pred poludním ako vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, po miestnej komunikácií v Bardejove, kde bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove.
 
Počas kontroly bol tento vodič podrobený dychovej skúške, ktorým mu bola nameraná koncentrácia alkoholu 1,03 mg etanolu na liter vydychovaného vzduchu, opakovaná dychová skúška dosiahla hodnotu 1,20 mg etanolu na liter vydychovaného vzduchu.
 
Lustráciou v systémoch polície bolo zistené, že Andrej viedol motorové vozidlo aj napriek tomu, že právoplatným súdnym rozhodnutím mu bol okrem iného uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu v trvaní 24 mesiacov a tento doposiaľ trvá. Obvinenému Bardejovčanovi hrozí dvojročné väzenie.
(13:22,krpz) 
 
Diskusia
Pridať komentár