Horúca aktualita: Poznáme prvého kandidáta na post primátora, predstavil aj svojich poslancov

4546x
24. Január 2018
Primátorom sa chce stať terajší poslanec Milan Pilip
 
Oficiálne predstavili kandidátov na post primátora a na post poslancov 
 
Občianska platforma myBardejov, ktorá ohlásila svoje verejné pôsobenie pred rokom, predstavila kandidáta na post primátora mesta Bardejov v tohtoročných komunálnych voľbách. Známi sú už aj kandidáti, ktorí sa budú uchádzať o poslanecké stoličky.
 
Platforma začala fungovať po voľbách v roku 2014. Dnes je v nej niekoľko desiatok aktívnych ľudí, medzi ktorými sú odborníci na ekonomiku, životné prostredie, kultúru, územné plánovanie, odpadové hospodárstvo, ale aj známi bardejovskí aktivisti.
 
 Reportáž
 
Vízie sformulovali do tridsiatich bodov. Sú zhrnuté do piatich okruhov – práca, bývanie, relax, doprava a samospráva. Podľa Milana Pilipa, zakladateľa myBardejov, tieto vízie sú solídnym základom budúceho volebného programu.
 
Vydávajú vlastné noviny 
 
„Ako sme sľúbili na našej predchádzajúcej tlačovej konferencii vo februári pred rokom, počas roka 2017 sme vydali tri čísla vlastného občasníka s názvom myBardejov, v ktorom sme postupne a otvorene predstavili naše vízie s tým, že sa k nim mohli občania vyjadriť, čo pokladáme za podstatné. Chceme, aby to neboli iba vízie našej platformy, ale aby to bol verejný projekt, na ktorom sa bude podieľať čo najviac ľudí, ktorí v Bardejove žijú,“ uviedol Milan Pilip.
 
Veľmi sa tešíme tejto aktivite ľudí, lebo aj ona ukázala, že ak sú oslovení, v značnej miere prejavujú záujem, čo nám dáva ďalšie odhodlanie pre túto prácu 
 
„Týmto sa chceme poďakovať všetkým obyvateľom mesta Bardejov, ktorí sa aktívne zapojili do pripomienkovania našich vízií, či už prostredníctvom ankiet v občasníku myBardejov, ktorý bol distribuovaný do všetkých domácností, alebo prostredníctvom sociálnych sietí. Všetky pripomienky vyhodnocujeme a zapracujeme ich do našich programových téz. Veľmi sa tešíme tejto aktivite ľudí, lebo aj ona ukázala, že ak sú oslovení, v značnej miere prejavujú záujem, čo nám dáva ďalšie odhodlanie pre túto prácu,“ pokračoval Pilip a v stredu dopoludnia aj predstavil samotných kandidátov na post poslancov.
 
Kto bude kandidovať? 
 
Ľubomír Augustinský (47) je podnikateľ a pre nás pracuje v oblasti environmentalistiky, najviac sa zaujíma o problematiku nábrežia Tople a protipovodňovej ochrane. Venuje sa tomu ako občiansky aktivista. Adam Dzamba (37) je architekt, priestorový plánovač, územný plánovač, čo je vynikajúce pre urbanistiku. Zároveň založil krasokorčuliarsky oddiel pre deti, kde pôsobí ako tréner. Mária Ferková (47) pôsobí v oblasti daňovníctva a poznáte ju aj z problematiky čerpacej stanice na Ťačevskej ulici. Róbert Geci (27) pôsobí v oblasti kultúry a tretieho sektora, celé toto volebné obdobie chodí na zasadnutia mestského zastupiteľstva a mne sa páči, že ak vystúpi, tak už aj takí starí harcovníci, ktorí tam sú, mu musia argumentovať,“ informoval Pilip.
 
 
 
Ďalším kandidátovm v abecednom poradí je Oliver Polyák (29), ktorý pôsobí v oblasti finančníctva a obchodu. „Alexander Starinský (27) – oblasť environmentalistiky, odpadové hospodárstvo. Je autorom koncepcie odpadového hospodárstva pre mesto Bardejov. Jaromír Zdziebko (37) je podnikateľ, v dennom kontakte je s ľuďmi a veľmi dobre pozná atmosféru, aká v Bardejove je.“
 
Milan Pilip sa bude uchádzať o primátorskú stoličku 
 
Milan Pilip 24. januára oficiálne predstavil svoju kandidatúru na primátorské kreslo. O funkciu sa bude uchádzať ako nezávislý kandidát.
 
„Platformu sme zriadili prioritne preto, aby sme dostali ľudí do zastupiteľstva. Toto je aj priorita, ktorá platí. Fakt, že pôjdem kandidovať na primátora, je navyše. Rozoberali sme rôzne možnosti, jednou bolo aj to, že odignorujeme primátorskú voľbu. To sme vylúčili aj z vnútra zo skupiny, aj z vonku. Takisto aj zákon je taký, že starostovia a primátori majú silné kompetencie. Rozhodli sme sa, že musíme riešiť primátorskú voľbu. Boli dve možnosti, ako ju budeme riešiť. Buď dáme svojho kandidáta, čo je terajšia možnosť, alebo ak by išla nejaká osobnosť, ktorú by sme vedeli podporiť, tak by sme ju podporili. No taká osobnosť sa do dnešného dňa neobjavila. Môj program bude programom platformy. Prioritou sú však kandidáti na post poslancov,“ dodal Milan Pilip.
(11:55, red)
Diskusia
Pridať komentár