Uzdravený tréner Pavol Pekár je späť pri družstve

640x
17. Január 2018
V 1. basketbalovej lige BKM na 10. mieste
 
Basketbalový klub mladých už viac ako desať sezón ponúka pod slovenskými košmi najmä talentovanú mládež v nežnej kategórií. V spoločnej súťaží je päť ženských družstiev a desať z kategórie junioriek. Hornošarišanky s piatimi výhrami a deviatimi prehrami sú na desiatom mieste.
 
Záverečné 30. kolo je na programe 22. apríla. Ešte 14 zápasov dá odpoveď na otázku, do ktorej výkonnostnej kategórie patrí bardejovský ženský basketbal v meste i na Slovensku. Po úvode sezóny došlo na lavičke trénerov k nečakanej zmene. Trénerom družstva bol Pavol Pekár, no v ostatných kolách taktovku prevzal Ladislav Mojdis.
 
Mali sme smolu aj s lídrom tabuľky Bratislavou, či v ďalších zápasoch 
 
O tom, čo bolo príčinou obmeny, kouč družstva i šéf klubu vysvetli optimisticky takto: „Keďže Paľo momentálne zo zdravotných dôvodov nemôže vykonávať funkciu, družstvo vediem ja. Povzbudili nás nielen ostatné výhry, ale aj pred tým sme boli blízko k víťazstvám. Mali sme smolu aj s lídrom tabuľky Bratislavou, či v ďalších zápasoch. Je tu kvalitná päťka, ktorá dokáže hrať rovnocenne s každým. No mladé z lavičky ešte potrebujú zbierať hernú i zápasovú prax. Pred sezónou sme mali problém pri zložení družstvá. Z mladých máme tu nádejnú Mirku Pekárová, Vanesu Puzderovú, Líviu Bijalkovú. Medzi perspektívne patrí Sára Čupová, Maťka Fellegiová, Barbora Benka-Rybárova či Jesika Kundrátová.“
 
Kondične ešte nedozreli
 
Úroveň držia vlastné odchovankyne ešte juniorského veku, no kľúčovou osobnosťou je basketbalistka, ktorá si užila aj ocenenie v ankete najúspešnejších športovcov okresu. Stále vitálna a tvorivá Andrea Kuhajdíková dokáže zaujať aj náročnejšieho fanúšika.
 
„Základná prvá päťka ešte s dvomi dievčatami, patria medzi najlepšie v súťaží. Lenže nedokážu zvládnuť celý zápas, keď súper dokáže pri striedaniach nabehnúť s čerstvými silami. Zopár zápasov sme prehrali v koncových minútach, či to bolo vo Zvolene, alebo aj v Leviciach. Kuhajdíková je v tomto družstve mimoriadnou postavou, všetko sa točí okolo nej. V hodnoteniach patrí v tabuľkách úspešností medzi najlepšie v súťaží. Je to veľmi dobrá basketbalistka, dokáže zmobilizovať družstvo k bojovnému výkonu.“ – zvýraznil skúsený kouč L. Mojdis.
 
Osobnosť Kuhajdíkovej je značná
 
V spoločnej druhej najvyššej súťaží hrá päť družstiev žien a desať junioriek. BKM Bardejov v ženskej časti v konfrontácii v 14. kole so Starou Turou prehral o osem bodov. V 15. kole s juniorkami Myjavy si pripísal šiestu výhru i desiate miesto v tabuľke. Družstvo po neželanej prestávke viedol opäť Pavol Pekár, a po tesnej prehre 56:64 so Starou Turou nepochválil tím.
 
Je to naša ďalšia tesná prehra s družstvom z čela tabuľky
 
„Najväčší problém sme mali v zakončovaní, dievčatá z vyložených príležitosti nedokázali bodovať. Nedobre riešili aj niektoré protiútoky, po ktorých strácali loptu. Aj keď sme ubránili tri útoky za sebou, no aj tri naše útoku sme nedotiahli do úspešného zakončenia. Je to naša ďalšia tesná prehra s družstvom z čela tabuľky.“
 
Juniorky z Myjavy nastúpili len s dvomi dievčatami na striedanie, domáce si mohli v hre aj niečo tréningovo vylepšiť. „Kombinácie sa trošku zlepšili, no musíme byť silnejší v obrane. Mali sme dosť doskokov, začína sa presadzovať Čupová, ročník 2002. Teší ma, že sa pridala ku Kuhajdíkovej. Naša najskúsenejšia je v hernej produktivite súťaže na treťom mieste. V nedeľu sme hrali vyrovnaný polčas s Myjavou. Nedávali koše a ťahalo sa to s nami aj po prestávke. Aj keď sme výrazne vyhrali 60:40, veľa šanci zostalo nepremenných.“
(19:24, šč)
Diskusia
Pridať komentár