Pavol Gašper, kandidát na prešovského župana: ľudia v našom kraji si zaslúžia slušný život

381x
22. Október 2017

* Článok bol uverejnený v novinách AHOJ BARDEJOVízie č. 8/2017

Ľudia v našom kraji si zaslúžia slušný život

 

S vekom pribúdajú skúsenosti. Sto a viacroční ich majú na rozdávanie

 

Je v prvom rade otcom, potom politikom a v neposlednom rade aj podnikateľom. Bývalý viceprimátor ctí morálku, čestnosť a nezávislosť. Nehľadá problémy, ale riešenia.

 

Morálka je viac ako moc

Pavol Gašper sa vrútil do popradskej komunálnej politiky ako víchor. Z takmer neznámeho politika sa po ostatných voľbách stal viceprimátorom. Dnes už kreslo na radnici neohrieva. Ako sám tvrdí, morálka je viac ako moc a peniaze.

„Viem, čo chcem a za tým idem – dať ľuďom v našom kraji budúcnosť a nádej. Pre nás všetkých je najdôležitejšie viac práce, istôt, viac slušnosti, blahobytu a viac krás okolo nás,“ povedal Pavol Gašper, dnes už radový poslanec popradského mestského zastupiteľstva.

 

Naši ľudia si zaslúžia slušný život

Päť z jeho 6 detí žije v Prešovskom samosprávnom kraji – najväčšom na Slovensku. Okrem toho, že je najkrajší a najrôznorodejší, Gašper cíti, že pre Bratislavu zabudnutý a nepodstatný. 800 tisíc ľudí tu zarába najmenej a aj ponuka práce tu nie je práve najlepšia.

Svoje o tom vie aj jeho dcéra s rodinou – najradšej by boli v rodnom kraji, no práce niet. Slovenská smotánka si žije svoj život inde. „Pritom od Tatier až po ukrajinské hranice žijú najšikovnejší Slováci. Tento kraj mám nesmierne rád a mám k nemu osobný vzťah. Veľmi mi záleží na jeho budúcnosti a na ľuďoch, ktorí si určite zaslúžia slušný život,“ konštatoval manažér, ktorý sa zaoberá kvalitou riadenia podnikov.

 

Potreba zbaviť sa strachu

Gašperovi dnes v Prešovskom kraji chýba pomenovanie problémov. Aj keď mnohí vedia, radšej mlčia. „Strach nemôže byť dôvodom na to, aby sa tu nehovorilo o problémoch. Ak sa o nich nebude hovoriť, nemôžu sa ani vyriešiť. Ľudia by tu mali žiť dobre, dostať prácu a za ňu spravodlivú odmenu,“ zdôraznil bývalý popradský viceprimátor, podľa ktorého by mali naše deti a vnúčatá žiť v krásnej krajine. Súčasný stav 6-násobný otec nehodnotí kladne.

 

"Naša budúcnosť" stojí za maximálnu pozornosť

 

„Doterajšie pôsobenie politických strán nielen vo vedení nášho kraja ukázalo, o čo im ide. A ľudia, ani prosperita kraja to nie sú,“ hodnotil Gašper.

 

Kto je Pavol Gašper?

Je to 54-ročný, 26 rokov šťastne ženatý otec 6 detí, inžinier, vedec, manažér a politik. Na funkciu predsedu Prešovského samosprávneho kraja kandiduje ako nezávislý kandidát s racionálnym komplexným programom rozvoja Prešovského kraja, rastu zamestnanosti, skvalitnenia školstva

a prostredia i zásadného riešenia rómskej otázky. Tento program je vytvorený a podporovaný čoraz väčším počtom odborníkov, starostov, nezávislých kandidátov na poslancov, združeniami aj občanmi z celého prešovského kraja. Nie je zaviazaný žiadnej strane ani žiadnemu sponzorovi.

Záleží mu na tom, aby v našom kraji mohli zdravo a radostne žiť nie len naše deti, ale aj naše vnúčatá. Záleží mu na ľuďoch, lebo človek je to najhodnotnejšie, čo tu máme.

Viac o kandidátovi na www.pavolgasper.sk 

(19:50, NAB2-38)


Diskusia
Pridať komentár