Odkladať si peniaze do budúcnosti

565x
02. September 2017

Ako ušetriť na poplatkoch

ako_zarobit_peniaze.jpg

Úspora na bankových poplatkoch je jedným z hlavných dôvodov pre zmenu banky. Okrem toho, že Slováci chcú na poplatkoch ušetriť, majú záujem si odkladať rezervu do budúcnosti a plniť si svoje sny.

Aj v čase nízkych úrokových sadzieb je možné zhodnotiť svoje úspory a zároveň mať od banky účet úplne zadarmo.

Čo je dôležité pri výbere bankového účtu:

Ja by som sa opýtala inak. Viete, koľko ste zaplatili na bankových poplatkoch za posledné tri mesiace? Ak znie vaša odpoveď - áno, neplatím nič, tak výborne, gratulujem. Každému však odporúčam skontrolovať si výpisy z účtu a spočítať všetky bankové poplatky. Či už za výbery z bankomatov, transakcie, vedenie účtu, platbu kartou… Väčšina bánk má spoplatnené výbery z cudzích bankomatov (okrem výberov z vlastných). Poplatky sa pohybujú v rozmedzí 2 – 3 eur za každý výber a v zahraničí ešte viac.  V UniCredit Bank by ste však nezaplatili vôbec nič. Naše U konto vám umožňuje vyberať z ktoréhokoľvek bankomatu úplne zadarmo, a to kdekoľvek vo svete. S jednou, ľahko splniteľnou podmienkou. Stačí si nechať na účet bezhotovostne posielať 400 eur mesačne. Nič viac netreba. My klientov neobmedzujeme žiadnymi dodatočnými podmienkami bezplatného vedenia účtu, či lojalitnými bonusmi. Naopak, my sme lojálni voči klientom. Lebo takto nastavené podmienky vám garantujeme až 10 rokov od uzavretia zmluvy s bankou.

 

Čo všetko s U kontom získava okrem výberov zadarmo váš klient?

Najviac naši klienti ušetria na poplatkoch za výbery z bankomatov. Tie sú totiž zadarmo z akéhokoľvek bankomatu aj iných bánk doma i v zahraničí. K účtu máte zadarmo aj platby kartou, trvalé príkazy a inkasá, elektronické bankovníctvo, SMS-ky za kartové transakcie. V UniCredit Bank sú zadarmo aj vklady v hotovosti na váš účet, čo je dnes medzi bankami skôr rarita.

 

Popri účte sa snažia Slováci aj šetriť. Ako odložené peniaze zhodnocovať v čase dlhodobo nízkych úrokových sadzieb?

Je pravda, že nízke zhodnotenie na sporiacich účtoch často nepokryje ani infláciu. Ale je zbytočné nechať ležať peniaze na účte len tak ladom. My aj v čase nízkych úrokových sadzieb ponúkame klientom výhodnejšiu alternatívu s výrazne lepším zhodnotením úspor. Na vytvorenie finančnej rezervy by si každý Slovák mal odkladať aspoň desatinu svojho čistého príjmu. Vieme aj to, že nie každý rodinný rozpočet si to môže dovoliť. A práve náš program U invest Plus myslí aj na nich. Minimálna výška investície začína už od 20 eur mesačne.

 

A čo ak potrebujem takto odložené peniaze neplánovane na niečo použiť?

Pravidelnú investíciu môžete kedykoľvek prerušiť, či upraviť jej výšku aj frekvenciu. Rovnako tak je možné kedykoľvek a bez poplatkov vybrať sumu, ktorú práve klient potrebuje. Takže k svojej finančnej rezerve sa dostane kedykoľvek. Najťažšie na investovaní je podľa našich skúseností začať. Mnohí nemajú sebadisciplínu sporiť. Kto ale raz s investovaním začne, potom mu to ide takmer samo. Na základe posledných 2000 investícií, ktoré realizovali naši klienti cez program U invest Plus vieme, že viac ako polovica Slovákov si odkladá najmä na železnú rezervu. Obľúbeným motívom je však aj sporenie pre rodinu a deti, splnenie svojich snov, štúdium, nové auto. Odkladáme si dokonca aj na svadbu, či dôchodok. Ďalším obľúbeným prianím je aj investícia do bývania. Skúste to aj vy.

(Mgr. Mária Hudáková, UniCredit Bank, Bardejov)

 
Vladimír
26.10.2018 23:37
Peniaze
Ja som našiel na internete toto: https://www.ammado.sk/news/potrebujem-peniaze/
Pridať komentár