Návrat k Bardejovskému jarmoku 2014

8x
04. September 2014

Aký bol tohtoročný jarmok?

Bardejovský jarmok odštartoval vo štvrtok 28.8.2014. Hneď v prvý deň sa uskutočnila výstava ovocia a zeleniny a oficiálne bol otvorený Bardkontakt, ktorý sa uskutočnil v športovej hale. Na námestí vystúpili folklórne súbory Mokrolužan a Kobyly. Divákom sa predstavila Zuzana Jakubova, FS Sami Sebe a FS Šofolka. Do Bardejova zavítalo spevácke kvarteto zo Slovinska a pred a po oficiálnom otvorení zahrali a zaspievali Kandráčovci. 

Popoludní od 16:00 hod. bol jarmok slávnostne otvorený. Na podujatí nechýbali významné osobnosti mesta i krajiny, do Bardejova zavítali aj zahraniční hostia. Ako po minulé roky, ani tento raz nechýbal bývalý prezident a čestný občan mesta I. Gašparovič. Na jarmoku sa predstavila aj speváčka S. Tkáčová, námestie zaplnila aj M. Partlová či rocková skupina Niečo navyše.

Aj takto to na jarmoku v Bardejove vyzeralo

 

V piatok pokračoval jarmok druhým dňom. Od rána sa odohrával bohatý program, ktorý vyvrcholil večer. Do srdca Bardejova si to namierili tisíce ľudí nielen z mesta, ale i blízkeho a ďalekého okolia. 

Dopoludnia sa na jarmoku predstavili viaceré folklórne súbory, popoludní najmenších zabával Boborland. Po 15:00 hod. sa začal už šestnásty ročník Bardrocku, na ktorom sa predstavili viaceré rockové skupiny.

Pred 20:00 hod. sa Radničné námestie začalo zapĺňať. Na svojom pódiu sa predstavil známy spevák Michal David. Do Bardejova si priniesol prekvapenie až z Talianska -  Damichi. Po Davidovi sa publiku predstavila Doga a za ňou bardejovské Wendigo. 

Aj v sobotu sa na námestí prezentovali folklórne súbory. Predstavila sa Michaella, Teatrum Musica a Liquid Error.

V nedeľu 31.8.2014 sa Bardejovský jarmok prehupol do posledného dňa. 

Program posledného dňa začal popoludní. Najprv sa predstavili Hotelačky (tanec a spev - HA Bardejov), o 14:00 sa divákom predviedli  Duo rozmaj z Rešova. O hodinu vystúpila Lenart - kvartet, Košická štátna filharmónia. Po 16:00 diváci videli Maroša Banga – Slovenského speváka so zrakovým postihnutím. Ďalej vystúpila vranovská The Beatles acoustic revival a za nimi ľudová hudba Romano Stilo. Po 19:00 sa návštevníkom ukázala Trio Fatal – hudobné prekvapenie z Bratislavy v podaní troch talentovaných hudobníčok. Večer sa v predposlednom programe predstavila Virtuosi di Praga – koncert Pražského rezidenčného orchestra.  Bodkou za Bardejovským jarmokom 2014 dala známa skupina Vidiek. 

Na Bardejovskom jarmoku nechýbalo vyše 500 stánkov, kde si návštevníci mohli nakúpiť i oddýchnuť. Ak boli hladní a smädní, zašli pod stánky s občerstvením.

(13:20, red)

472
Diskusia
Pridať komentár