V seniorcentre oslávili deň otcov

12x
07. Júl 2014

Seniorcentrum Bardejov

Prednedávnom mali sviatok všetci otcovia a Seniorcentrum Bardejov, ktoré sa nachádza na Toplianskej ulici, si tento sviatok pripomenulo. 

 

10527891_311736688987961_1162558618172033907_n.jpg

Seniorcentrum: 

Denné centrum ( DC ) je otvorené denne  (okrem víkendu) od 12,00 hod. do 17,00 hod.

Seniorcentrum Bardejov bolo odovzdané do užívania v roku 2013.  Jeho zriaďovateľom je Mesto Bardejov.

Členom DC sa môže stať občan, ktorý má trvalý pobyt v meste Bardejov a má zaplatený členský poplatok. 
Činnosť v DC je rôznorodá a je prispôsobená veku, zdravotnému stavu a záujmom členov. 

Činnosť je zameraná na tieto oblasti:

Sociálno-zdravotnú : (prednášky, vychádzky do prírody, letné pobyty, návštevy termálnych kúpalísk),
Kultúrno-spoločenskú : (krúžková činnosť, výstavky, návšteva divadiel, zájazdy zamerané na spoznávanie kult. pamiatok Slovenska, vystúpenia spev. skupín, športové súťaže a turnaje, družobné kontakty),
Vzdelávaciu : (účasť na celoživotnom vzdelávaní, charitatívna - návšteva chorých, starých a osamelých seniorov),

Záujemcovia o členstvo v dennom centre sa kontaktujú u vedúcej DC.

Na prízemí seniorcentra je veľká spoločenská miestnosť s pódiom kapacitne pre 130 ľudí. Miestnosť je určená pre kultúrno – spoločenské podujatia ako napr. koncerty, spevácke a divadelné vystúpenia, súťaže, ale aj na členské schôdze, výročné schôdze a spoločenské podujatia (Deň matiek, Deň otcov, Úcta k starším).

Na poschodí seniorcentra nájdu svoj priestor seniori, ktorí majú záujem si aktívne zašportovať, prečítať si svoju obľúbenú knihu, noviny alebo napr. v spoločnosti priateľov stráviť príjemné popoludnie pri biliarde či besede. Aj pre tento učel je na poschodí menšia spoločenská miestnosť pre 60 ľudí, určená na besedy rôzneho žánru od knižných, cestovateľských, lekárskych až po besedy o bezpečnosti seniorov.

Seniori môžu využívať aj telocvičňu, ktorá sa nachádza na poschodí a je dobre vybavená a pripravená pre športové aktivity. K dispozícií sú stolnotenisové stoly, rotopédy, gymnastické a masážne lopty, balančné podložky, karimatky, fitness podložky, fitness schody, rebriny.

Nesmieme zabudnúť ani na knižnicu seniorcentra, kde si každý nájde svoju obľúbenú knihu s knižnými titulmi od domácich, ale aj od zahraničných autorov. Naši seniori si v knižnici v prípade potreby, ale aj na vyplnenie voľného času môžu využiť možnosť pripojenia na internet.

Súčasťou denného centra je aj denný stacionár. V dennom stacionári sa poskytuje sociálna služba fyzickej osobe, ktorá je odkázaná na pomoc inej fyzickej osoby, mobilné a čiastočne mobilné osoby a je odkázaná na sociálnu službu v zariadení len na určitý čas počas pracovných dní.

Denný stacionár je kapacitne pripravený pre 8 osôb s tým, že personál vie poskytnúť sociálne poradenstvo, sociálnu rehabilitáciu, stravovanie, pracovnú terapiu, záujmovú činnosť, podávanie liekov, dohľad a pod. 
Podmienkou prijatia je rozhodnutie o odkázanosti na sociálnu službu v dennom stacionári, ktoré vybavuje Mesto Bardejov, odd. sociálne, bytové a zdravotníctva. 

(red, Seniorcentrum Bardejov)

429
Diskusia
Pridať komentár